Головна
Публікації
Прогнозується зниження рівня рентабельності виробництва овочів

Прогнозується зниження рівня рентабельності виробництва овочів

За прогнозами Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», в 2016 році рентабельність виробництва овочів відкритого ґрунту знизитися до 39%, а овочів закритого ґрунту може впасти до 1,2%.

Економіка не стоїть на місці, в тому числі харчова промисловість в Україні постійно стикається з певними проблемами, пов'язаними з волатильністю курсу, нестабільною ситуацією з природними ресурсами. ГК «Всесвіт» – це дистриб'юторська і логістична компанія Києва та України, яка працює з передовими зарубіжними і вітчизняними виробниками харчової продукції. Наші головні переваги – оперативність, відповідальність досвідченість та високий рівень кваліфікації співробітників ГК.

За словами директора наукового центру Юрія Лупенка, крім зниження рентабельності овочів закритого ґрунту, через підвищення тарифів на електроенергію, рентабельність виробництва овочів закритого ґрунту впаде з 14,1% в 2015 році до 1,2% в 2016. Так, показники вирощування картоплі впадуть з 24,2% в 2015 до 0,1% в 2016.

Знизяться показники для винограду, – з 102,3% у 2015 до 66,5% в 2016, хмелю – з 39,9% до 33,9%.

Рентабельність же виробництва плодів збільшиться з 52,6% до 67,5%, майже повернувшись на позиції 2014 року. Очікується і підвищення цих показників на баштанні культури – якщо в минулому році вони стали неприбутковими і опустилися до -7%, то в 2016 рентабельність підвищиться до 9,6%.

Нагадаємо також, що нещодавно ціна на цукор різко стрибнула вгору.