Фахівці з сіднейського Інституту клімату передбачили можливе зникнення дикої кави до 2080 року та дефіцит вирощуваної кави через глобальні зміни в кліматі.
Якість дистрибуції продуктів харчування залежить від розвинутої логістики, наявності сучасного обладнання та налагоджених робочих механізмів. ГК «Всесвіт» є одним з лідерів дистрибуції в Україні, використовуючи багаторічний досвід та працю кваліфікованих фахівців, ми доставляємо якісні товари в найбільші торговельні мережі країни. Ми постійно поліпшуємо наш рівень, щоб відповідати високим вимогам галузі.
Згідно з дослідженнями, через глобальне потепління та інші природні фактори, вже до 2050 року площа вирощування кави знизяться вдвічі. У звіті інституту зазначається, що причиною зменшення площ стане постійно зростаюча температура, а також постійне збільшення кількості паразитів і грибка.
Скорочення плантацій може торкнутися понад 120 мільйонів чоловік – саме така кількість людей задіяно в індустрії кави. Крім того, дефіцит кави поступово призводить до зниження якості кави на ринках.
Нагадаємо, що недавно в Україні знизилося виробництво молока.