Головна
Публікації
2017 рік почався з підвищення цін на продукти

2017 рік почався з підвищення цін на продукти

Ціни на продовольчі товари з початку року продовжують зростати. Про це повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу.

В умовах сьогоденної нестабільності в економічній ситуації, необхідно міцно триматися наміченого курсу та постійно підвищувати ефективність роботи. ГК «Всесвіт» – це сучасна команда професіоналів, наша компанія співпрацює з провідними вітчизняними та європейськими виробниками продуктів харчування. Зокрема, ми займаємося імпортом в Україну, надаючи вітчизняному покупцеві можливість спробувати іноземну продукцію.

Згідно із заявою Українського клубу аграрного бізнесу, незважаючи на сезонне підвищення цін на овочі та фрукти в 2017, їх рівень суттєво нижчий за січень 2016. Ціна на яловичину зросла на 5% у зв'язку з низькою пропозицією, куряче м'ясо – на 1%, а вартість свинини майже не змінилася. Через високу вартість виробництва та сировини, на 4% подорожчало молоко.

В цілому, експерти УКАБ роблять висновок, що зростання цін пов'язане з підвищенням мінімальної зарплати, а також в цілому виробничих витрат.

Нагадаємо, що в кінці минулого року Україна збільшила виробництво м'яса птиці майже на 20%.