Головна
Публікації
Антимонопольний комітет назвав головні чинники подорожчання продуктів харчування у 2017 році

Антимонопольний комітет назвав головні чинники подорожчання продуктів харчування у 2017 році

Серед основних причин досить серйозного подорожчання продуктів харчування в 2017 році експерти АМКУ називають прискорення інфляції, яке відбулося, не в останню чергу, через скорочення пропозиції окремих сортів овочів, фруктів, ягід, які постраждали через погану погоду в першій половині 2017. Крім того, спостерігалися проблеми у тваринницькій сфері. Із зовнішніх факторів можна назвати загальносвітове подорожчання продуктів харчування і підвищення цін на нафту.

Також в звіті відомства зазначається, що на зростанні цін позначилося збільшення вартості виробництва і відновлення споживчого попиту (наприклад, через дворазове підвищення мінімальної зарплати). За даними НБУ, відзначають експерти, інфляція виросла і завдяки зростанню собівартості товарів.

Організація транспортної та складської логістики – непросте завдання для підприємств і виробників. Для цього краще звернутися до професіоналів – група компаній «Всесвіт» забезпечить усе необхідне, позбавивши вас від непотрібних клопотів.

Нагадаємо, що Україна імпортує чотири п'ятих рибної продукції.