Головна
Публікації
Аграрний потенціал України: перспективи зростання в 2015

Аграрний потенціал України: перспективи зростання в 2015

Незважаючи на кризу, за 2014 рік в Україні спостерігалося суттєве зростання аграрних потужностей, покращення якості продукції і, відповідно, підвищення експорту молочних, м'ясних та сільськогосподарських товарів у цілому. Тим не менш, президент Української аграрної конфедерації, голова «Аграрного об'єднання» ВРУ Леонід Казаченко стверджує, що сільськогосподарська система України працює тільки на 25% можливої потужності, і, якщо застосувати зусилля, можливо заростити її втричі. Україна — традиційно сильна своїм сільським господарством держава, тому повинна використовувати свою історичну схильність.

Проте, президент УАК відмітив, що процес підняття аграрної України на високий рівень потребує модернізації виробництва і залучення великих фінансових коштів. За 2014 рік вітчизняними підприємцями було зібрано урожай в розмірі понад 40 ц/га, що є абсолютним рекордом для України.

В основі модернізації виробництва лежить, крім усього іншого, логістика. ГК «Всесвіт» займається висококваліфікованим забезпеченням імпорту продуктів харчування, логістичним обслуговуванням компаній.